Това става ясно от обществена поръчка на Столичната община за удължаване на досегашния маршрут на тролей номер 5 - от последната му спирка в ж.к. “Младост 1” на бул. “Андрей Сахаров” до съседния ж.к. “Младост 2”.

Общината очаква офертите на строителите до 14 септември, а стойността на обществената поръчка е 600 000 лв., с ДДС.

Изборът на изпълнител ще стане на базата на икономически най-изгодна оферта, а не на най-ниска предложена цена.

Срещу 600 000 лв. се предвижда доставката и монтажа на 17 броя метални стълбове, както и трасирането на 685 метра кабелна линия, разкъртването и възстановяването на тротоарна настилка, общо 430 кв. м.

Срокът за изпълнение на строителните работи е два месеца след сключването на договора. В цената не са включени изграждането на спирки по удълженото трасе на тролейбусна линия номер 5.

Строителните дейности ще се извършват в района на металния мост, който бе открит през лятото на 2012 г. и свързва ж.к. “Младост 1” и ж.к. “Младост “2.

Предстоящият ремонт е поне третият за 2015 г. в района на ж.к. “Младост”, при които общината извършва строителни дейности на места, които са били пуснати в експлоатация година или дори месеци по-рано.

През лятото за втори път бе ремонтирано кръстовището на бул. “Александър Малинов” и бул. “Андрей Сахаров”, което бе откритосамо преди година и половина.

В рамките на два месеца на два пъти бе ремонтирано и кръстовището на булевард “Александър Малинов” и улица “Проф. Александър Балан”. А последната промяна на маршрута на автобусите 76 и 111 и затварянето на стария пътен участък доведе до протест на жители на част от ж.к. “Младост” 2.