Това е древен римски град и когато обектът бъде завършен, ще стане като малък вариант на Помпей, коментира министър Рашидов, цитиран от БТА. Той отбеляза, че центърът на София става много хубав, защото има добра история.

Вижте снимки >>>

България е много талантлива страна, но не е позната, затова сега трябва да положим много усилия тя да бъде припозната. Искам всички да опознаят мястото, където произвеждаме гениите по света, тук е работилницата, заяви Вежди Рашидов и подчерта, че нямаме основание за ниско самочувствие.

Очаква се Античният културно-комуникационен комплекс "Сердика" в центъра на София да бъде завършен в средата на следващия месец, а официалното му откриване да бъде догодина. След като бъде изцяло готов, обектът с обща площ от 8000 кв. м ще се превърне в най-големия у нас музей на открито и ще бъде една от най-големите забележителности на столицата ни.

Клаудия Кардинале е у нас за премиерата на новия български филм, в който тя играе главна роля, - това е дебютната лента на режисьора Борис Десподов "Имало едно време един уестърн" /Twice Upon a Time in the West/.

По-късно актрисата беше удостоена със званието Доктор хонорис кауза на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов". Почетната научна степен се присъжда за заслуги към развитието на световната науката, образование и култура.

Аулата се е оказала тясна да побере всички желаещи да видят отблизо знаменитата актриса. Тя е била посрещната на крака, с аплаузи и под звуците на студентския химн "Гаудеамус игитур".

Актрисата е провела и майсторски клас за присъстващите студенти и преподаватели. Без да свали академичните одежди - тога и шапка, без да покаже за миг признаци на дискомфорт или умора, включително потискайки страстта си към цигарите, актрисата засвидетелства своята почит към Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кр. Сарафов", отбелязват от академията.

Клаудия Кардинале е осемнайсетата знаменитост, на която Академичният съвет на НАТФИЗ присъди званието Доктор хонорис кауза.