На Дженифър Бьорклунд и Лоранс Хадат са повдигнати обвинения, съобщиха от Софийска градка прокуратура.

Докато се намирали в България, Бьорклуд и Хадат се сдобили с неистински парични знаци с курс в чужбина – 76 броя банкноти в копюри от 100 евро и 50 броя от същата валута в копюри от 50 евро. Двамата решили да изнесат фалшивите пари през границата на страната. 

Хадат опаковал банкнотите в пакет, който Бьорклуд поставила в куфара си. После отишли до летище София, тъй като възнамерявали да летят до гр. Гьотеборг. На аерогарата шведската гражданка чекирила багажа си, преминала през граничен контрол и се качила на борда на самолета, с който трябвало да пътува.

Междувременно Хадат бил спрян за проверка. След като установили, че е придружаван от Бьорклуд, митничари решили да извършат проверка и на нейния багаж. Така били открити и иззети фалшивите пари, а двамата - задържани.

В хода на разследването върху част от неистинските банкноти разследващите открили дактилоскопни следи. Посредством изготвена експертиза е установено, че те са идентични с дактилоскопните отпечатъци на Лоранс Хадат. Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд.