Инициативата е на фондацията "Глобални библиотеки - България", чиято мисия е да подпомага приобщаването на българите към глобалното информационно общество, да повишава качеството им на живот и да насърчава гражданското участие, съобщиха от НДК.

"Благодаря на фондацията, че дари тези компютри. Това е възможност да бъдем посещавани от студенти, които учат. Идвайки тук, те ще могат да достигат огромното море от знания, предоставено от съдържанието на глобалните библиотеки", е заявил Светослав Желев - директор на Национален център за книгата в НДК.

Това беше предизвикателство, тъй като за първи път фондацията предостави компютри на едно такова културно място извън библиотеката. Иска ми се да има все повече електронни книги на български език, които да можем да споделим с вас, сподели Спаска Тарандова - изпълнителен директор на фондацията "Глобални библиотеки".

"Към момента по-голямата част от свободното съдържание, което предлагаме, е на английски език. Надявам се това да е въпрос на форма, която ще решим в сътрудничество с Национален център за книгата", изтъкна тя..