Промяната в движението на железниците на градския транспорт се въвежда от днес и ще трае 8 дни - до 1 юни.

През това време техните маршрути са променени.

Трамвайна линия №4 ще се движи до кв. „Орландовци" по маршрут през бул. „Христо Ботев", като минава през площад „Възраждане" и ул. „Алабин".

Мотриса №5 ще се движи само от трамвайно ухо „Бъкстон" до кв. „Княжево".

Разкрива се е временна автобусна линия № 5-ТМ, с маршрут: начална спирка - с код 0890 “Кв. Павлово” на ул. “Александър Пушкин” в посока център за автобусна линия № 107, ул. “Александър Пушкин”, надясно по бул. “Цар Борис ІІІ”, бул. “Ген. Тотлебен”, надясно по локалното платно на бул. “Македония” до бул. “Христо Ботев”, надясно по бул. “Христо Ботев” до бул. “Ген. Скобелев”, надясно по бул. “Ген. Скобелев” до площад “Руски паметник”, бул. “Ген. Тотлебен”, бул. “Цар Борис ІІІ”, наляво по ул. “Александър Пушкин”, крайна спирка - с код 0893 “Кв. Павлово” за автобусна линия № 107 в посока изход, обратен завой на площад “Знаме на мира” и до началната спирка с код 0890 “Кв. Павлово”.

Автобусите от линии № 63 и 260 ще спират и на всички спирки на временната автобусна линия № 5-ТМ.

С цел осигуряване на регулярно движение по временната автобусна линия № 5-ТМ ще бъде закрита зоната за платено паркиране в локалното платно на бул. “Македония” в участъка и в посоката от Площад “Руски паметник” до бул. “Христо Ботев”.

В момента участъците от бул. „Гоце Делчев" към бул. „Цар Борис III" и от ул. „Житница" към бул. „Цар Борис III" са затворени и за леки автомобили. От Столичната община са осигурили обходен маршрут по съседните квартални улици, където да преминават шофьорите.

Строителството на метрото блокира движението и по друг ключов столичен булевард -„Патриарх Евтимий", в участъците между бул. „Васил Левски" и ул. „Хан Крум", както и между бул. „Витоша" и „Княз Борис I". За да се избегнат големи задръствания, трафикът по бул. „Васил Левски" става в две ленти. Двупосочно е и движението в тунела под НДК.

Ремонт затваря за половин месец и източното платно на улица „Монтевидео" в кв. „Овча купел", в частта между ул. 763 и бул. „Президент Линкълн".

Стартът на третия лъч на метрото >>>