В ход е цялостната реконструкция на бул.“Монтевидео“ в район Овча купел.

"След като миналата година ремонтирахме бул.“Никола Мушанов“ тази година започна цялостна реконструкция на друг основен за района булевард", посочи кметът при проверката на обекта.

В момента се изпълнява първия етап от „Монтевидео“ - от бул.“Президент Линкълн“ до ул.“763“. Работи се комплексно и заедно с цялостния ремонт се изграждат тротоари, осветление, уточни Фандъкова.

Реконструкцията ще се реализира на два етап. Вторият етап и разширение на бул.“Монтевидено“ ще започнат след приключване на отчуждителните процедури.

В момента е въведена временна организация на движението, като преминаването на превозните средства се извършва двупосочно в едната половина на пътното платно.

Изпълнява се рехабилитация на пътната и тротоарната настилки. Полагат се нови бетонови бордюри. Обновява се уличното осветление и ще се полага хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Предвижда се изпълнение и на велоалея.

"През юни продължаваме работа по цялостната реконструкция и изграждане на основни улици и булеварди, както и ремонт на вътрешно-квартални улици", каза още кметът.

От 7 юни ще започне реконструкцията на бул. “Владимир Вазов", заедно с 8-те мостови съоръжения и 1.5 км от „Ботевградско шосе“.

От 1 юли ще започне цялостният ремонт на бул.“Витоша“ - от бул.“България“ до Южен парк, заедно с релсовия път.

В началото на юли ще започне и разширението на бул.“Черни връх“, което ще ни помогне за извеждане на движението до Южната дъга на околовръстен път. В началото на юли е предвидено и началото на ремонта на ул.“Богатица“ в кв. "Лозенец".

В момента се работи по 9 вътрешно-квартални улици в различни райони като Слатина, Оборище, Триадица, Възраждане, Лозенец, Надежда.