До 1-ви юли движението по моста над река Лесновска след изхода на София ще се извършва двупосочно в платното за Варна заради ремонт.

Временната организация е поради ремонт на дилатационна фуга в платното за София.
Ремонтните дейности ще се извършват от ДЗЗД „Хемус А2“ и са за негова сметка.

До декември се затваря за движение и тръбата на тунел "Витиня" в посока Варна. Движението през тунела ще се извършва двупосочно в тръбата за София.

Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и др.

"Витиня“ е най-дългият тунел у нас - 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 г., когато е извършено осушаване на облицовката в съоръжението.

Ограничението се налага заради цялостния ремонт на съоръжението. Най-дългият тунел у нас е в експлоатация от 1984-а като последният му ремонт е отпреди 27 години.

Между 2-3-километрова колона от автомобили се образува вчера на 139 км на АМ „Тракия”, в посока София. Задръстването се е образувало в резултат на извършваните ремонтни дейности в този участък от магистралата. Шофьорите да карат с повишено внимание при преминаването на този пътен участък.