На 2 юли започва довършителният ремонт на бул. "Витоша" в частта от НДК до Южния парк.  В отсечката от бул. „България” до ул. „Бяла черква” ще се направи цялостна подмяна на трамвайните релси, настилки, тротоари, осветление и ще се продължи велоалеята.

Във връзка с изграждането на метрото от 4 юли до 24 часа на 1 юни 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в западните две пътни ленти на бул. "Пенчо Славейков" между ул. "Св. Иван Рилски" и ул. "Св. Георги Софийски",

В същия период се закриват местата за почасово платено паркиране от източната страна на бул. "Пенчо Славейков" между бул. "Прага" и ул. "Св. Иван Рилски".

На 6 юли ще стартират и същинските дейности по втория мащабен за лятото ремонт - разширението на бул. "Черни връх", който трябва да стигне до южната дъга на околовръстния път и да изведе част от трафика от бул. “Цариградско шосе”. Той ще продължи до края на годината и ще се наложи спиране на движението.

На 6 юли до 24 часа на 19 декември 2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Черни връх" между ул. "Тодор Каблешков" и ул. "Акад. Иван Буреш".

От 6 юли до 24.00 часа на 19 декември 2016 г. се променят маршрутите на автобусни линии 64, 66, 93, 98,122 както следва:

- автобус 64 - от кв. "Драгалевци", по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх" скъсена до кръговото на Околовръстен път и обратно по същия маршрут;

- автобус 66 - от кв. "Драгалевци", надясно по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх", наляво по Околовръстен път, надясно по бул. "България", надясно по ул. "Тодор Каблешков" до обръщателно ухо в ж.к. "Гоце Делчев" и обратно по маршрута;

- автобус 93 - от кв. "Драгалевци", надясно по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх", наляво по Околовръстен път, надясно по бул. "България", надясно по ул. "Тодор Каблешков" до обръщателно ухо в ж.к. "Гоце Делчев" и обратно по маршрута;

- автобус 98 - по ул. "Папрат", по бул. "Черни връх", надясно по Околовръстен път, наляво по бул. Симеоновско шосе, по ул. "Стоян Михайловски", площад "Велчова завера", бул. "Свети Наум", наляво по бул. "Черни връх", наляво по бул. "Никола Вапцаров", по бул. "Пейо К. Яворов", надясно по бул. "Стоян Михайловски", бул. Симеоновско шосе и обратно по маршрута си;

- автобус 122 - от обръщателно ухо в ж.к. "Гоце Делчев" по ул. "Тодор Каблешков", наляво по бул. "България", наляво по Околовръстен път, надясно до Лифт Симеоново и обратно по маршрута.

На 7 юли стартира удължаването на ул. "Обиколна" в "Дружба". Плановете на общината са до края на септември този участък да бъде изграден напълно.

В средата на юли започва и обновяването на ул. "Козлодуй". Очакванията са то да приключи до есента.

"Даваме си сметка, че създаваме затруднения на хората. Затова съм разпоредила да се работи с удължено работно време, за да приключат максимално бързо, но компромис с качеството няма да позволя”, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Вчера тя провери ремонта на 5,2 км от бул. “Вл. Вазов” с 10-те мостови съоръжения, подлез и 1,5 км от бул. “Ботевградско шосе”. Там е затворено южното платно в участъка между ул. “549” и ул. “Поп Грую”.

Вече се работи по булевардите “Монтевидео”, “Вл. Вазов” и ул. “Богатица”. Отделно текат ремонти на квартални улици, а в центъра движението е затруднено заради строителството на третия лъч на метрото.