Той ще заеме мястото на освободилия поста зам.-кмета Любомир Христов след скандал с обществени поръчки.

Крусев е на 27 години, от 5 години работи като експерт в Столична община. Завършил е Университет по национално и световно стопанство.

„Млад човек, който към момента е работил по проекти към СО. Той ръководеше екипа, който е изработил проекта за градска мобилност, който ще бъде представен скоро", поясни кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

„За съжаление, трябваше да освободя предишния заместник-кмет по транспорта, с когото работихме много добре. Обявих, че ще търся млад човек, който да има подходящото образование, квалификация и в същото време да бъде много работлив. Мисля, че това е профилът", добави Фандъкова и пожела успех на Евгени Крусев.

А самият Евгени Крусев заяви, че се надява да оправдае очакванията и доверието, гласувано му от кмета.

"Отговорността, която поемам е огромна, предизвикателството също. Надявам се да оправдая очакванията на кмета и на гражданите и да превърнем транспорта от сектор с проблеми в система, която отговаря на нуждата на хората", сподели амбициите си новият зам.-кмет, цитиран от Дарик.

Заповедта за назначение ще влезе в сила от понеделник. Следващата седмица се очаква и Центърът за градска мобилност да се сдобие с ново ръководство.