Техните кандидатури вероятно ще бъдат гласувани в четвъртък на заседанието на Столичния общински съвет.

В конкурса на общината за нови директори се класираха само двама - Христиан Петров с оценка 5,18 и Никола Рогачев с 4,84. Само те от 15 желаещи успяха да минат прага от 4,5.

Това е причината третото място в управителния съвет на общинското дружество да е за Румяна Милова, която в момента е временен шеф на ЦГМ. Тя ще заема мястото, докато не бъде обявен повторен конкурс за него, тъй като дори не е била сред желаещите да влязат в борда на директорите.

През март Христиан Петров оглави общинската агенция по инвестиции. Той е завършил Сорбоната в Париж, има дипломи и от Института по политически науки във френската столица, Националната школа по администрация в Страсбург, Московския държавен институт по международни отношения.

Никола Рогачев е финансист и през последните години е работил по различни проекти към Световната банка. Има магистърска степен от Оксфорд.

Досега ръководството на ЦГМ беше от пет души, но по предложение на столичния кмет УС вече се състои от трима.

Конкурсът бе обявен през май. До него се стигна след оставките на предишните директори на ЦГМ заради скандална обществена поръчка за автобусни спирки в София.