Строителните обекти се проверяват за наличие на огради, разпиляване на материали и отпадъци и замърсяване на площи около обектите, съобщават от инспектората.

При извършените до момента проверки инспекторите от сектор "Контрол по замърсяване от строителство" са установили нарушения на четири строителни площадки. Съставени са актовете на техническите ръководители на обектите.

На обекта "Рехабилитация на бул. "Витоша" в отсечката от ул. "Гургулят" до ул. "Бяла черква" е съставен акт на фирма "Пътища и съоръжения" ЕАД за запрашаване на околното пространство.

На обекта "Ремонт на бул. "Владимир Вазов" от моста "Чавдар" до бул. "Ботевградско шосе" и "Ремонт на бул. "Ботевградско шосе" от ул. "Летоструй" до Околовръстното е съставен акт за установяване на административно нарушение на фирма "Калистратов груп " ООД , за натрупване и разпиляване на бетонови отломки извън границите на обекта.

На обектите "Реконструкция на топлопровод по ул. "Богатица" от бул. "Джеймс Баучер" до ул. "Горски пътник" е съставен акт на фирма "Черита" ООД, а на обекта "Реконструкция на ул. "Богатица" от бул. "Арсеналски" до бул. "Джеймс Баучер", извършван от фирма "Щрабаг" ЕАД са съставени актове за натрупване и разпиляване на строителни материали и отпадъци извън границите на обекта.

Проверките на строителните обекти продължават.