Тя провери днес строеж на площадка в парка.

В момента се извършва реализацията на четвърти етап от цялостното обновяване на Борисовата градина. Кметът припомни, че обновяването е започнало през 2012 г.

"Започнахме с осветлението през 2012 г., след като получихме за управление от държавата този най-знаков за софиянци парк. След това направихме входа откъм езерото „Ариана".

Вече сме забравили за изпочупените плочки там и хората се разхождат спокойно. Миналата година възстановихме и тоалетната", припомни Фандъкова като посочи, че това се прави навсякъде, където има ремонт и реконструкции на паркове в столицата.

По думите ѝ сега се реализират две важни дейности.

"Едната е площадката, на много поколения софиянци, със Слончето, която е около 3 дка. Възстановяваме я напълно, изграждаме я по новите правила за детски площадки, с ударопоглъщащи настилки. Запазваме и слончето, което реставрирахме", обясни кметът.

Тя посочи, че другата важна дейност са свързани с алеите.

"Алейната мрежа е около 20 дка. Всичко по ремонта е съгласувано с Института за паметници на културата. Включихме частта с паважа в края на настилките, за да може да се тренира, а и е по-естетично, когато има този елемент в градината", поясни Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ важна политика, която спазват, е възстановяване и грижа за зелените пространства в града.

Тя добави, че проектът се изпълнява в срок, а видеонаблюдение има изградено по основните места, които са посещавани от жители и гости на столицата.

"Тази година около 1 млн. 600 хил. лв. са общо по двата проекта - за площадката и алейната мрежа с възстановяване на поливни системи", каза още кметът, като припомни, че до този момент над 3.5 млн. лв. са инвестирани в първите три етапа.