Мобилните планински къщички са разположени в Дендрариума, Детски еко стационар "Бели брези", "Момина скала", хижа "Алеко" и Черни връх, съобщиха от Столичната библиотека, които са организатори на проекта.

Всеки ще може да вземе безплатно книга от мобилните планински къщички. Заетите книги могат да се връщат в удобно за потребителите място - в планината, в централната сграда на библиотеката или в някой от филиалите на библиотеката, а срещу връщането на книги ще бъде издадена и безплатна читателска карта.

Всеки желаещ да обогати тези планински библиотеки може да го направи, като постави в тях книги. Вече са направени първите дарения от посетителите в планината в къщичката на "Момина скала".

На 28 август когато е отбелязването на 121 години от началото на организираното туристическо движение в България и традиционния поход за изкачване на Черни връх, на хижа "Алеко" от 10.00 ч. Столична библиотека ще проведе планински четения, в които ще участват поетите Илиана Илиева, Петър Чухов и Анжела Димчева - лауреати на Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша".