Малко след 10 часа, преди да навлезе в кръстовището от Терминал 2 към ул. "Продан Таракчиев", шофьорът на автобуса рязко натиснал спирачки, за да избегне удар с друго превозно средство, вследствие на което две жени са паднали върху стъклата, които са се счупили.

И двете са с прорезни рани по ръцете. Състоянието им не е тежко, съобщиха от СДВР пред БНР.

Полицията изяснява причините за инцидента.

Очевидци разказаха, че някои от пътниците в автобуса били откарани в здравни заведения с коли на техни близки и хора, които били на летището.

Шофьорът разказа пред bTV, че млада жена с черен джип не спряла на знак "Стоп" и го засякла. Той спял внезапно автобуса, за да предотврати удара, но в крайна сметка се счупили две преградни стъкла и те ранили две пътнички.

Едната от пострадалите е 42-годишна жена от Турция, която е получила повърхностни рани на главата, а другата е 30-годишна жена, отново с наранявания от счупени стъкла.

Пътничка от автобуса разказа пред Dnes.bg:

"Просто нямаш време да се уплашиш. Не видях как стана, но всичко вътре беше на сол. Не можеш да резбереш откъде летят тези стъкла, в този момент, когато се разлетяха стъклата, имаше една жена, която падна по очи в автобуса. Вътре имаше десетина човека".

Жената коментира, че не е имало удар, а счупването на вътрешните прегради в автобуса е било провокирано по-скоро от спирачките и недобре закрепените стъклени прегради.