Новата организация на движение е във връзка със строителството на третия метродиаметър.

В социалната мрежа Фейсбук е насрочена среща между живеещите в квартала за тази вечер в 19:30 часа на кръстовището на ул. "Мъглен" и "Пиърс О' Махони" за обсъждането на проблема. Отправена е покана и към кмета на район "Красно село", съобщи Радио "София".

Една от потърпевшите в квартала - Евелина Стоянова, обясни, че от повече от две седмици на много от хората се налага да минават по три улици, за да стигнат с колите до гаражите си.

Заради ограниченията се образуват и задръствания по ул. "Мъглен", която се оказва основна артерия за влизане в квартала след затварянето на част от ул. "Житница".

Тя посочи, че според новия зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев тази организация е въведена по желание на някои от жителите на квартала и смята да се срещне с недоволните граждани.

Според зам.-кмета на район "Красно село" Калин Николов проблемът е възникнал още преди няколко месеца, заради ограниченията във връзка със строителството на метрото и че квартал "Лагера" наистина се е оказал в изолация.

В районната администрация са постъпили немалко жалби от граждани, които са затруднени от сегашната организация на движението.

Николов е разговарял по темата с Крусев миналата седмица и на нея е решено движението да бъде организирано така, че улиците да бъдат "отпушени".

Зам.-кметът покани заинтересованите жители на "Лагера" да излъчат свои представители, които да обсъдят ограниченията.

"Ние сме с отворени врати - да дойдат гражданите и да измислим заедно едно работещо решение, което да бъде в полза на обществото", каза Калин Николов.