Маркировката ще бъде положена през нощта на 17 и 18 септември

Реконструират се близо 6,5 км от булеварда и прилежащите мостове, уточни Фандъкова, която заедно със заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев провери обекта.

Вече е положен износващият пласт асфалтобетон в участъка от ул. "Осогово" до ул. "549" в северното и южното платно. В отсечката от ул. "549" до ул. "Поп Груйо" остава полагане на износващ пласт асфалтобетон, дооформяне на кръстовищата и полагане на постоянна маркировка, и поставяне на нови светофари.

На ремонтирания участък на бул. "Владимир Вазов" от КАТ ще поставят камери. Това е градски булевард и независимо че е нов, трябва да се спазват ограниченията на скоростта, каза Фандъкова.
Тя посъветва пешеходците "да не пресичат булеварда отгоре, което се прави често, защото е много опасно".

Кметът отбеляза, че работата по всички строителни обекти в столицата се изпълнява в срок. Това са ул. "Богатица", бул. "Черни връх", ул. "Козлодуй. Работата там върви нормално.

 До 6 септември ще приключи и изграждането на пешеходния мост над бул. “Цариградско шосе”
 
Над 100 хил. лв. глоба за лош ремонт

Санкцията за изпълнителите на ремонта на бул. "Витоша" ще бъде над 100 хил. лева. Имахме редица забележки за качеството. Имаме санкция и за забавянето, и за изпълнението, обясни Фандъкова.

По думите и санкцията трябва да послужи за урок на изпълнителите на този обект, а и на останалите. Безкомпромисни сме, когато става въпрос за ремонтите в столицата, посочи Фандъкова.