Взривното устройство е открито от собственика на постройката Николай Илиев, а сигналът е подаден в МВР около 10.40 ч. вчера сутринта. Веднага районът е отцепен от полицейски екипи, а пристигналите сапьори обезвреждат бомбата.

Оказало се, че взривното устройство съдържа амониев нитрат и тротил. Фитилът бил запален, но бомбата не е избухнала. Работниците в склада предполагат, че падналият през нощта дъжд е загасил фитила.

От полицията казали на Николай Илиев, че е извадил късмет.

"Аз не знаех какво е, помислих, че някой може да е решил да си хвърли боклука през оградата и го вдигнах. Видях, че стърчи кабелче и мисълта, че може да е бомба ми изправи косата, направо”, разказва собственикът.

В постройката се помещава магазин и склад за почистващи и перилни препарати. Собственикът Илиев обаче води дела, тъй като има забрана да строи на това място. 

Преди време съседи се оплакали в общината от временната постройка, но не смятат, че подхвърленият взрив е опит да се прогони собственикът, съобщиха bTV и "24 часа".

Обикновен човек съм, нямам врагове. Този имот съм го купил през 2006 г. и съм инвестирал 250 000 лв. Не дължа пари на никого, освен на банките. Предполагам, че може някой от митинга от зелените площи вчера да е бил доста дрогиран и да е хвърлил такова нещо”, допълва Илиев.

Във вторник вечерта в кв. “Люлин” имаше протест на жители против застрояването.

По случая се води досъдебно производство. Преглеждат се и камерите в района, за да се види дали са успели да заснемат лицето на този, който я е хвърлил.