Нападателят е болен от параноидна шизофрения.

Той намушка свой познат на столичната улица "Владайска" в центъра на София в  петък рано сутринта. Жертвата е с прободни рани – три в гърдите и една в ръката.

Случаят не е единичен и има и други сигнали в полицията срещу мъжа, заявиха познати на шизофреника пред Нова телевизия.

Владимир Пенев бил изключително агресивен, твърдят и от лечебното заведение, в което е приеман многократно.

Жалбите са десетки, а резултати няма. Въпреки че се е лекувал в Белгия, няма подобрение на здравословното му състояние.

Приятел на пострадалия разказа, че тормозът над него и негови приятели продължава от повече от година. Имали и информация, че Владимир Пенев е вилнял на територията на четири районни управления в столицата.

"От полицията ни казаха да пишем жалби. Последната обаче костваше осем месеца, за да я разгледат и накрая получихме отказ”, разказа мъжът, който също е станал жертва на побой от Пенев.

Той обясни, че никой не го е провокирал, за да прояви агресия. Според хората Владимир Пенев ще бъде отново пуснат от болницата днес.

От полицията обясняват, че според закона нищо не може да се направи, защото психично болните не носят наказателна отговорност. Това, което може да се направи, е да бъде задържан максимум за 6 месеца за принудително лечение. Поради липса на бюджет обаче болните бързо са освобождавани от психиатричните клиники.


П. П. Хората на снимката към новината са потърпевши от психично болния и коментарите към новината, че един от тях е той не отговорят на истината.