На 25 и 26 октомври в София и на 27 октомври в Пловдив, мотивирани бъдещи инженери ще получат шанс за реализация във водещи компании.

На събитието ще присъстват над 90 работодатели, които имат нужда от млади специалисти, с иновативно мислене и свежи идеи.

Официалното откриване на форума в столицата ще бъде във вторник от 10:00 часа.

Студентите от Техническия университет ще могат да почувстват професионалната атмосфера, тъй като централното фоайе на университета ще се превърне в голяма изложбена зала, където бъдещите инженери ще могат да се запознаят с предлаганите работни позиции и при интерес да оставят своите автобиографии.

Работодателите от своя страна, предоставят информация за кариерните възможности, които техните фирми могат да осигурят, провеждат кратки неформални интервюта, раздават рекламни материали, правят демонстрации и фирмени презентации.

В рамките на мероприятието ще се проведат 17 фирмени презентации в две учебни зали в 12 блок, разположени в близост до изложбеното пространство.

„Ден на кариерата“ е първата стъпка към бъдещата професионална реализация на всеки технологично-ориентиран студент. Инициативата цели да задържи младите умове в България, като им даде шанс за професионално развитие, като ги мотивира и окуражи да развиват потенциала си, за да дадат нови, свръх модерни очертания на бъдещето.