Късно вечерта от Столична община затвориха за движение моста на 4-ти километър за да запълнят фугите с битумна смес.

Работници с канчета разливаха горещата смес, като преди това я разтапяха на импровизирано огнище от тухли и капак от боклукчийска кофа.

Вижте снимки >>>

Вчера заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев заяви че булеварда е все още в гаранция и всички разходи по ремонтната дейност ще бъдат за сметка на изпълнителя.

Ремонтират изцяло участъка през лятото

Към момента проблем с ремонтирани булеварди има на едно място и това е в един от участъците на бул. „Цариградско шосе“, който е ремонтиран преди 3 години, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова

Тя припомни, че булевардът е бил реконструиран поетапно и по него са работели различни фирми.

В този участък се отвориха цепнатини, което е разбира се недопустимо за подобно нещо. Ние имаме много строги договори“, подчерта тя.

Фандъкова уточни, че по договор гаранцията на този участък е 10 години, така че за целия срок на гаранция фирмата е задължена за своя сметка да отстранява всички дефекти.

За момента е възложено аварийно да бъдат запълнени тези пукнатини, но през лятото ще трябва изцяло участъкът да бъде ремонтиран, като ремонтът ще е за сметка на фирмата.

"Днес очаквам от АПИ да предоставят мобилната лаборатория, която да изследва причините. Надяваме се да се разберат, защото винаги имаме спорове, когато говорим за тях“, каза още тя.

"Освен назованата лоша работа, която винаги намирам като първа причинау може да има и някои други. Коментира се основата, която е правена с построяването на булеварда, но аз не съм експерт. Не бих искала да влизам в експертни теми“, допълни кметът.

Фандъкова съобщи още, че по всички останали улици и булеварди, по които се движи градският транспорт е възложила аварийно запълване в участъци, които не са ремонтирани.

Тя подчерта, че солите, с които многократно с обработват пътищата разяждат и също създават проблеми на асфалта.