Кметът ще настоява и за промяна на проекта за изграждане на социален център на мястото на първите пет блока в района на "Виетнамските общежития".
Това са част от ангажиментите, които е поела Йорданка Фандъкова на среща с граждани от район "Красна поляна", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Осигуряването на допълнителни екипи на полицията и постоянно полицейско присъствие е наложително и затова организираме обща среща с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, с директора на "Национална полицията" Христо Терзийски и директора на СДВР Младен Маринов, е посочила Фандъкова.

Като част от мерките за повишаване на сигурността Столична община ще започне и поетапно изграждане на видеонаблюдение в квартала. На срещата Фандъкова е информирала гражданите, че проектът за изграждане на "Център за социална интеграция" в район "Красна поляна" е на начален етап - техническо задание, а формата за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж" все още не е подадена.

Екипът на зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова вече проучва всички възможности за промени в проекта, така че да отговорим на желанието на живущите, е добавила тя. По настояване на кмета Фандъкова районната администрация, съвместно с полицията и представители на инициативния комитет на гражданите, ще извършват проверки на адресните регистрации и настанителните заповеди на живеещите във "Виетнамските общежития".

Ще бъде направена и проверка на всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.