В избирателния район на София-област, който включва общо 22 общини, ще може да се гласува в 424 секции. Това съобщиха за БТА от районните избирателни комисии.

В 23-ти избирателен район, който включва административните райони "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица", секциите ще са 602, включително служебните и подвижните.

Общо 24 са разкритите служебни секции в лечебни заведения, два дома за възрастни хора и един хоспис.

РИК 23 определи пет броя подвижни секционни избирателни комисии на територията на избирателния район.

В 24-ти избирателен район секциите ще са общо 495, включително служебните и подвижните секции. 24-ти район включва районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Средец".

В 25-ти район, който обхваща административните райони "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър", "Овча купел", избирателите ще имат възможност да гласуват в общо 496 секции, 11 от които ще са служебни /в лечебни заведения/, четири са подвижните секции за хора с увреждания, съобщи председателят на района Виолета Петрова.

В избирателния район на София-област, който включва общо 22 общини, ще може да се гласува в 424 секции, от които пет подвижни секции, съобщи Иво Тодоров, председател на Районната избирателна комисия.