След експонирането на един от най-интересните проекти на културно-историческото наследство на София – „Западна порта на Сердика", Столична община изпълнява основен ремонт на пътната настилка на ул. „Вашингтон" в участъка от ул. „Трапезица" до ул. „Пиротска".

Като завършек на археологическия парк участъкът от ул. „Вашингтон" ще се превърне в пешеходна зона, която ще се свързва ул. "Пиротска". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев провериха възстановяването на паважната настилка по ул."Вашингтон", предаде "Фокус".

Присъстваха и кметът на район "Възраждане" Савина Савова и зам.-кметът доц. д-р Тодор Чобанов.

Фандъкова уточни, че  ул. „Вашингтон" е била изцяло укрепена по проекта за изпълнение на Западната порта по Норвежкия механизъм, като е изграден нов водопровод, а сега се ремонтира пътното платно.

Изпълнява се нова пътна основа и се възстановява паважната настилка с едър гранитен паваж. Цялостно се обновява тротоарната настилка с бетонови павета, изградени са нови улични оттоци, обясни кметът.

Кметът Фандъкова посочи също, че, за да се запази характерът на историческия център на града, е възложила на главния архитект на София да бъде направен силуетен план на сградите по ул. „Вашингтон“.

Предвижда се ремонтът на ул. „Вашингтон" да приключи за около месец.

Заедно с тази улици досега са ремонтирани около 24 малки улици в квартали на града, както и цялостно тротоари по 26 улици. Те са в райони като „Лозенец", „Оборище", „Надежда", „Триадица", „Младост", „Искър", „Студентски" и др.