Николова, която е учител от 37 години, 35 от които в гимназията по туризъм, все още в болничен и се възстановява от шока, съобщи Нова телевизия.

Бруталната атака стана на 20 юни. 17-годишният Марин Цанов влязъл в учителската стая, където в този момент се намирали учители от гимназията, една от които - Богомилка Николова.

Ученикът започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това Марин се насочил към стоящата в близост учителка по етика, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. Пострадалата преподавателка е получила лека телесна повреда, а 17-годишният ученик бе задържан.

Аз бях с гръб, в един момент усещам силен удар и решавам, че падат шкафове, а той ме рита с крак и ме праща на два метра от мястото, където съм. Започна да взима столове, да удря по масите, да крещи нецензурни думи. Вдигна стол, за да ме удари с него и само, защото колежката го изби от ръцете му, той не ме уби. Щеше да ме удари в главата. Извикаха полиция. Извеждайки го от учителската стая той вдигна ръка за нацистки поздрав”, разказа битата преподавателка.

Самият Марин е определил себе си като скинхед в социалните мрежи, а приятелите му знаят за това. Знаели и учителите, а дали са казали на родителите – не е ясно.

Прокуратурата повдигна на ученика две обвинения – за нанасяне на лека телесна повреда и за хулиганство, а от гимназията все още няма наложено наказание.

"Ще се върна в училище само при условие, че той получи адекватното наказание и не е вече в това училище, аз не мога да се върна и да преподавам на ученик, който искаше да ме убие", обясни Николова.

Учителката допълва, че не може да прости на десетокласника за стореното.

АНКЕТА: Защо ескалира агресията на учениците?