Нова линия - експресен автобус нр. 163, пуска ЦГМ към планината Витоша през летните почивни дни. Експресът ще допълва съществуващия автобус нр. 63, който ще се движи по маршрута си, както и в момента от понеделник до неделя.

Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 г. Чрез нея времето за пътуване ще бъде съкратено с близо 10 минути, тъй като експресната линия няма да спира на всички спирки по линията на 63, а само на най-оживените.

Това са: "бул. Цар Борис III", сп. "ж.к. Красно село", сп."Ул. Тодор Каблешков", сп. "НИМ", сп."Кв.Бояна", сп."Бялата чешма", сп."Тихия кът", сп."Дендрариум", сп. "Златните мостове".

Първият курс е в 6.34 ч. в посока бул. "Цар Борис" - "Златните мостове". Последен обратен курс от Витоша към града ще има в 19.45 ч.

Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ предвижда повече коли и по линия 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел "Морени".

Автобусите ще се движат в интервал от 30 до 45 мин. от 1 юли до 17 септември, в зависимост от часовия пояс през деня.

В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока от Зоопарка към хотел "Морени", последен курс в обратната посока е в 18.00 часа. ЦГМ увеличава и колите по част от линиите.