Цветан Валентинов Петров нападал жени предимно на възраст над 70 години. Той е криминално проявен за множество кражби и нападения.

Вчера станаха известни записи от охранителна камера, на които се вижда как мъжът напада 80-годишна жена на 8 август (вторник). На кадрите се вижда как я издебва, вървейки след нея, след което я напада, смъква от врата й бижу,  удря я и тя пада на земята. 

В същия ден се оказва, че и друга възрастна жена е била жертва на същия рецидивист, след като е взела пенсия. От предния ден отново има регистриран сигнал срещу крадец със същото описание, пак след нападение над баба.

Благодарение на записите от охранителната камера и след подадените сигнали, СДВР организира акция и нападателят е задържан.

От полицията уточняват, че Цветан Петров не е от ромски произход. Той е от Червен бряг и е бил разпознат от част от жертвите си. Има над 40 регистрации за обири с побой над възрастни хора. След всеки "удар" престъпникът се е връщал в Червен бряг, за да не бъде открит.

В прессъобщението на Софийската районна прокуратура се съобщава, че в момента се събират още доказателства за съпричастността на Цветан Петров и в други грабежи в столицата.

На 17 август ще бъде внасено искане до съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ на Цветан Петров.