Паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път се изпълнява по същата стара и неработеща технология. В крайна сметка в криво кофрирания бетон пак има трупчета, съобщават от неправителствената организация.

Всичко това е онагледено от снимки, озаглавени "Дондуков - Дяволът в детайлите" >>>

"Спаси София" предупреждава, че накрая столичани ще останат само с медийния шум и парламата за пред минувачите.

"Бул. Дондуков беше най-обсъжданият ремонт последните години и пак получаваме още от същото: безхаберие, некадърност и институции, ангажирани да замазват очите на хората, вместо да им защитават интереса", категорични са от организацията.

Според тях, ако институциите са действали адекватно, нямаше да си спестят трамвайните ограничители, спирковите и направляващи острови, тротоарните уширения... все неща, които не зависят от настилката, но подобряват качеството на градската среда за всички.

"Припомняме на г-н Евгени Крусев (Транспорт за София), че пое личен ангажимент тези елементи от булеварда да бъдат изпълнени. Не се изкарвайте сам лъжец, г-н Крусев - спазете си обещанията!", призовават от неправителствената организация.

"Спаси София" настоява кметът на София и заместникът й Евгени Крусев незабавно да наредят на фирма "Трейс", която извършва ремонта, да преправи всички констатирани дефекти, да санкционират надзора и да гарантират, че този булевард ще бъде изпълнен качествено.