Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка. С това се ангажираха от фирмата, която извършва ремонта на пътното платно, при проверка на място от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Евгени Крусев.

Към момента е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е изпълнен след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

Вчера бе положен последният износващ пласт асфалт на бул.“Цариградско шосе“ по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда. А днес се полага последния пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“.

Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави. След което ще бъде възстановено движението.

Ремонтните работи ще продължат в южното пътно платно на бул.“Цариградско шосе“ (от страната на езерото Ариана), което ще се затвори за движение. Едновременно с ремонта на южното пътно платно на бул.“Цариградско шосе“ ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ между Орлов мост и бул.“Гурко“.

При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.