Нели Пинтева-Банс, позната на българската публика като изпълнителка на виола д’аморе, разказва в петицията, че е една от многобройните жертви на разнебитените тротоари в столицата и смята, че е време софиянци да поискат това да се промени.

На 19 юли  тя се спъва на една плочка на тротоара на ул. „Московска“ до църквата „Света София“, пада и си счупва носа и левия лакът. Налагат се две доста сложни операции, следвани от дълъг период на рехабилитация, което ще я отстрани от професионалния й живот за дълго време.

"Всеки ден в софийските болници и клиники постъпват жертви на софийските тротоари с по-малки или по-големи травми, понякога с тежки последствия. Голяма част от пострадалите са възрастни пенсионери, които едва могат да си платят лечението и възстановяването. Поставяме си въпроса дали НОИ не изразходва повече пари за лечение на пострадалите, отколкото би струвал ремонта на тротоарите"
, пише в петицията.

Нели Пинтева-Банс ще внесе петицията в Столичната община. Тя вярва, че с помощта на софиянци ремонтът на тротоари може да стане приоритет в бюджета на столицата. 

Петицията може да подпишете тук >>>

В началото май зам.-кметът Евгени Крусев обяви, че 26 столични улици са включени в програмата за цялостен ремонт на тротоари в София.Така че гледайте внимателно в краката си и не се осланяйте на факта, че се разхождате в центъра на столицата.