До тази дата клиентите, които не са осигурили достъп за годишен отчет, могат да заявят допълнителен отчет.

В рамките на тримесечния период след края на отоплителен сезон 2016/2017 от фирмата за топлинно счетоводство са изготвили 2040 корекции на изравнителни сметки поради заявен допълнителен отчет от клиенти в София. Към момента 5164 клиенти са с неотчетени показания на уреди и водомери за топла вода.

От фирмата припомнят, че в Наредбата за топлоснабдяване са предвидени санкции при неотчетени или липсващи индивидуални водомери, а именно служебен разход до 280 л/ден на човек (на месец това означава до 8 куб. м или годишно до 100 куб. м на човек), а на клиентите с неотчетен разход на радиаторите се начислява максимална мощност.

Уредите и водомерите с дистанционно отчитане спестяват корекциите на изравнителните сметки. Тази година над 1500 сгради в столицата са отчетени на 100 процента с едно посещение и клиентите в тях нямат корекции при годишното изравнение.

Всички изравнителни сметки, както и направените корекции, са достъпни напълно безплатно на клиентския портал на "Техем", съобщават от фирмата.