Общинският съветник бе провокиран от репортаж на „Господари на ефира”. 

В репортажа, излъчен на 06.10.2017 г., граждани изразиха недоволството си от липсата на безопасен и удобен достъп до спирките на трамвай № 5, намиращи се на бул. „Цар Борис III”. 

Поради тази причина Стефан Марков настоява компетентните органи в Столична община да вземат необходимите мерки, за да може да бъде улеснен достъпът и осигурена безопасността на гражданите, ползващи тези спирките по протежението на бул. „Цар Борис III”. 

Общинският съветник иска да разбере защо, въпреки извършения ремонт именно в този участък, спирките, съпътстващите подлези, стълби и тротоари, не са били реконструирани и каква е причината за това. Марков пита също така дали е била потърсена отговорност от страна на изпълнителя на ремонта. 

Стефан Марков е категоричен, че Столична община следва да изпълни Наредбата за изграждане на общодостъпна среда и да бъдат построени рампи за осигуряване на достъп на хора с увреждания и майки с деца. 

Общинският съветник се обърна към компетентните органи в Столична община с въпрос каква е възможността да бъдат изградени пешеходни пътеки по локалното платно на бул. „Цар Борис III” и колко ще струва това. Той иска да разбере дали има възможност догодина да бъдат предвидени средства за реконструкцията на този участък.