Протестът ще се проведе на 22-ри (сряда) от 18.30ч на ъгъла на ул. Златен рог и Джеймс Баучер.

Предишният протест се проведе миналия месец, но недоволството датира още от пролетта.

"Считаме, че избраната локация е неподходяща за строящата се сграда. Тя е в противоречие с градоустройствените изисквания, като се намира в зона с ограничение на височината на сградите от 26 м. Изграждането на подобна сграда ще създаде огромни трудности за трафика в квартала и ще влоши качеството на публичната среда", заявиха организаторите на протеста.

Протестиращите настояват проектът да бъде преработен и височината на сградата да се съобрази с височината на сградите в съседство.

Още през пролетта жителите от квартала  са внесли подписка от над 450 жители на квартал срещу строежа, като са поискали да се преосмисли изграждането на небостъргачи на лозенския хълм, а в онлайн подписка са се включили над 4000 човека.

"След като това не се случи, сме решени да направим следващата стъпка и да започнем протестни действия", категоричните са протестиращите жители в квартала.

Това не е единственият протест срещу намерението да се изгради небостъргач в квартала.

През пролетта друг проект за 215-метра небостъргач - “Парадайс Тауър“, предизвика широко общественото недоволство.

Проектът беше спрян, а от общината заявиха, че се предвиждат определени зони за високи сгради в София, така че да не се скрива гледката към Витоша.

Две зони с високо строителство ще има в София >>>