През посоченият период  предприятията от градския електротранспорт (трамваен, тролейбусен и метро) са превозили общо 65 957.0 хил. пътници, или с 16 839 хил. пътници повече спрямо същия период на предходната година, показват предварителни данни на НСИ.

Увеличение е регистрирано при всички видове електротранспорт, като то е най-голямо при тролейбусните и трамвайните превози. Извършената работа, измерена в пътниккилометри, също нараства (с 35.2 на сто) в резултат на по-голямото средно превозно разстояние, на което са били превозени пътниците от метрополитена.

През третото тримесечие в сравнение с предходното се наблюдава намаление на превозените товари от товарния транспорт с 10 на сто.

При извършената работа обаче е регистрирано увеличение с 3.1 та сто. Превозените пътници и извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават съответно с 1.9 и 2.4 на сто спрямо второто тримесечие на 2017 година.

През третото тримесечие на 2017 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2016 г. се наблюдава ръст както при превозените товари, така и при извършената работа от товарния сухопътен и воден транспорт.

През третото тримесечие на 2017 г. превозените пътници от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават със 17.9 на сто спрямо същия период на предходната година, докато извършената работа намалява с 4.8 на сто.

През третото тримесечие на 2017 г. превозените товари от сухопътния транспорт са 34 108.1 хил. т, или с 2.4 на сто повече спрямо съответното тримесечие на 2016 г., което основно се дължи на вътрешните превози на автомобилния и железопътния транспорт. Извършената работа също нараства и достига 10 718.6 млн. км в резултат на по- голямото средно превозно разстояние при международните превози.

Броят на превозените пътници от сухопътния транспорт през третото тримесечие на 2017 г. е 110 543.5 хил., или с 9.9 на сто повече спрямо същия период на предходната година, което е в резултат на по-големия брой превозени пътници при вътрешните превози.

При автобусния транспорт се наблюдава увеличение от 10.5 на сто, докато при железопътния - намаление с 0.2 на сто. Същевременно извършената работа бележи спад от 7.5 на сто и достига 3 342.8 млн. пътниккилометра. Намалението се дължи основно на автобусните превози, при които е регистриран спад от 8.5 на сто в сравнение с третото тримесечие на 2016 година.

Превозените товари от речния и морския транспорт през третото тримесечие на 2017 г. намаляват с 14.2 на сто спрямо съответното тримесечие на 2016 г. в резултат на по-малкото количество превозени товари както от речния, така и от морския транспорт.

Извършената работа също намалява с 2.9 на сто поради по-малкото разстояние, на което са били превозени товарите от морския транспорт.

През третото тримесечие на 2017 г. при водния пътнически транспорт се наблюдава намаление както на превозените пътници, така и на извършената работа - съответно с 6.8 хил. пътници и с 336.3 хил. пътниккилометра. Намалението се дължи основно на по-малкия брой превозени пътници при международните превози на морския транспорт.