Жената изкарва парите си на две места, защото изплаща кредит. От чантата й на едно от работни й места били задигнати повече от 1000 лева, съобщи Нова телевизия.

Охранителите камери в клиниката, в която е извършена кражбата, са запечатали лицето на заподозрян за престъплението мъж (вижте в галерията). Кражбата била извършена, докато потърпевшата Елизабет Донкова и неин колега оперират пациент.

„По това време в чакалнята нямаше никой. Свършихме работа, отидох да се обличам и установих, че портмонето ми е празно. Ключът от съблекалнята беше оставен на вратата случайно, за съжаление. Мъжът от записите се разхожда до помещението, вижда ключа и отваря”, разказа Донкова, която допуска, че мъжът е идвал и друг път и е оглеждал, защото начинът, по който се движи, показва, че мястото му е познато.

Така изчезват двете заплати на медицинската сестра. Половината от сумата тя трябвало да внесе в банка като вноска за кредит до 12 декември. Жената, чиято дъщеря е студентка, е пуснала жалба в полицията, но крадецът все още е на свобода.

"За мен такава наглост е неразбираема", казва Донкова, която сега е взела пари на заем, за да може да се изхранват до края на месеца.