Днес от 18.30 ч. в Литературния клуб на библиотеката е срещата с един от съвременните български поети с най-многобройни и верни читатели и почитатели, съобщават организаторите.

Те отбелязват, че от стихосбирката на поета "Зелда", излязла в края на 2017 г., вече са разпродадени няколко тиража. На представянето му под наслов "Елин Рахнев и приятели" ще има поетически изненади, както и книги на автора.

Елин Рахнев е роден на 3 юли 1968 г. в София. Завършил е Специална педагогика в "Св. Климент Охридски", а по-късно учи режисура в НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян.

Работил е като журналист във в. "Денят" и "Континент". Четири години е издател и главен редактор на "Витамин Б" - списание за литература и поезия. В периода 2000-2003 г. е драматург на Народния театър "Иван Вазов", където създава "Театър на последния етаж". От 2006 г. до 2009 г. е драматург на Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Основател и сценарист е на тв предаванията "Кръгове" по БНТ, "Невалидно" по bTV, "Арт трафик" по PRO.BG. Автор в "Суматоха" и "Панорама". Водил е редовни рубрики във в. "7 дни спорт", сп. "Тема" и "Его". От 2012 г. има авторска рубрика във в. "168 часа".

Автор е на стихосбирките "Съществувам", "Развяване на минзухара", "Октомври", "Канела", "Зелда" и на пиесите "Боб", "Флобер", "Прозорецът на Йонеско", "Кукувицата", "Фенове", "Маршрутка", "Тест", "Любов" и "Свалячи". Пиесите и стиховете му са преведени на над 20 езика.

През 1992 г. с дебютната си стихосбирка "Съществувам" печели първа награда на конкурса за поезия "Веселин Ханчев", а през 1999 г. за стихосбирката "Октомври" печели наградата "Иван Николов". Има две награди "Икар" за драматургия - за пиесите "Боб" (1999) и "Фенове" (2003). През 2011 г. печели и "Аскеер" за пиесата "Тест".