Близо 400 изпълнители ще представят шедьоври на българското музикално изкуство в камерната и голямата зали "България". Сред изпълнителите са камерните формации "Класик Арт", "Бела Воче", "София квартет", Бенд на Гвардейския представителен духов оркестър, групата за автентичен фолклор "Бистришките баби и внучки", хор "Аve Musica", вокална група "Радиодеца", Биг бендът на БНР, хорови състави от НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", формации от НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив, НУМСИ "Христина Морфова" - Стара Загора, НМУ "Любомир Пипков" - София, НМА "Проф. Панчо Владигеров" - София, хор "Нуша", хор "Ваня Монева", Националният филхармоничен хор, детският филхармоничен хор и оркестърът на Софийската филхармония.

В програмата: образци от народното творчество, класическата музика, поп и джаз композиции.

Концертите са под патронажа на министъра на културата Боил Банов.
И тази година водещ на събитието е актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин. Дневната карта е 6 лв и важи за всички концерти.

Концертите от 13:00 до 18:30 ч. в камерна зала "България" са част от цикъла "Музиката на Европа" и са с вход свободен. Покани за "Музиката на Европа" можете да вземете от касата на зала "България" в деня на концертите.