След нападението и преследване в столичния квартал „Люлин” единият от престъпниците беше задържан.  Вторият обаче се укрива успешно до момента. И двамата са познати на полицията с богатите си криминални досиета. Единият – този, който е заловен, е излязъл от затвора преди десет дни, където бил за кражби. 

Жертвата - Вера Таир, разказа тази сутрин пред Нова телевизия, че към 22:40 почиствала колата си. Тъй като била с голяма качулка, не усетила нищо. Някой я повалил, хващайки я за врата. Първоначално тя си мисли, че това е шега на някой познат. Разбира, че това е нападение, когато мъжът започва да я натиска по-силно в земята. Вера започва да вика и да маха с ръце. Тъй като има сняг, нападателят залитнал, а Вера се изправила и тръгнала да го гони в посоката, в която бяга. 

Тя чула, че двигателят на колата й е включен, обърнала се и видяла, че има втори човек на 2-3 метра от джипа. С чадъра си опитва да го изгони, но не успяла. Жената се обадила на 112, след като джипът потеглил в неизвестна посока.

От полицията веднага започнали гонка.

„Забелязвайки ни, започна с рискови маневри между останалите участници в движението да се опитва да ни избяга. Светофарът светеше червено, автомобилите бяха спрели. Той влизайки в насрещното, се опита да изпревари цялата колона и просто вече завоя беше прекалено остър, не можа да го вземе и се качи на бордюра”, разказа Явор Георгиев от 9-то районно полицейско управление.

След това крадците слезли от джипа и хукнали да бягат. Единият е задържан само 15 минути по-късно, но другият успял да се измъкне.

От началото на годината до днес са се увеличили кражбите на автомобили със запален двигател - в София те са 26, като за сравнение през 2017 са за този период са били 12. Органите на реда отново съветват в никакъв случай да не оставяме двигателите на колите си, докато не сме на шофьорското място.