Американо-английската академия с престижен приз

stat 17:07  |  12 декември 2014 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Американо-английската академия спечели Национален конкурс „Сграда на годината 2014“ Американо-английската академия спечели Национален конкурс „Сграда на годината 2014“
Сн.: Dir.bg

Американо-английската академия спечели Национален конкурс „Сграда на годината 2014“ в категория „Образование“.
Новата сграда на Американо-английската академия в София (с. Лозен) беше отличена с най-висока оценка от 27-членното жури на Национален конкурс „Сграда на годината 2014” и спечели престижния конкурс в категория „Образование и спорт”.

Наградата беше връчена на празнична церемония, която се проведе на 10 декември в София, в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-кмета на столицата Ирина Савина и други представители на държавните институции, дипломатическите среди, бизнеса, академичните общности.

Наградата получиха Рут Мънсей – основател на Американо-английската академия, арх. Крег МакКонли и арх. Мира Симова – проектанти, инж. Ради Зюмбюлски от Маркан ООД.

Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Процесът по оценяване на сградите се извършва от авторитетно жури съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и на водещи компании от бизнеса.

Председател на журито тази година е Деница Николова - заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В журито членуват още проф. д-р инж. Красимир Петров – ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия, инж. Милка Гечева – директор на Дирекция за национален строителен контрол, Вяра Анкова – генерален директор на Българска национална телевизия, арх. Владимир Дамянов – председател на Камарата на архитектите в България, инж. Стефан Кинарев – председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, инж. Иван Бойков – изпълнителен директор на Камарата на строителите в България, и други.

Национален конкурс "Сграда на годината" се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие с подкрепата на медийния партньор на събитието - Българска национална телевизия.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса се излъчва по БНТ1 и БНТ Свят. Тази година празничната церемония по връчването на наградите ще се излъчи по БНТ1 и БНТ Свят на 13 декември 2014 г. от 14:55 ч.

Новата сграда на Американо-английската академия, която извършва образователна дейност у нас от 1992 г., е с площ около 7 400 кв.м и отвори врати на 15 септември тази година. В нея се обучават деца от 32 различни националности, на възраст от 3 до 18 години.

Училището се намира в София, в екологичния район на Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе“ и „Околовръстен път“. Разположено е върху парцел с площ 14 дка, на който са изградени паркова площ, футболно игрище, амфитеатър и детски площадки на открито.

Училищната сграда включва голяма концертна зала, компютъризирани учебни стаи с интерактивни смарт-бордове, озеленен покрив с обширна покривна тераса и библиотека с излаз на открито.

По повод откриването на Американо-английската академия, по-рано през годината се проведе официална церемония, на която кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова преряза лентата на новата училищна сграда.
Премиери

Немезис

Немезис

Секс, наркотици, ченгета, турски канали, руска мафия, наказателни акции и още нещо - нещо, което...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Грозд

Ресторантът предлага традиционни български ястия приготвени по ор ...

Клуб/Бар на деня

image

Funky Kitchen

Слоганът Taste the music може би най-точно пресъздава философията ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК