Уволняват шефа на Общинската поземлена комисия в Панчарево

stat 20:50  |  27 октомври 2016 | | / Автор Мануел Насименто /  
Десислава Танева: Има нарушения в цялата процедура по възстановяването Десислава Танева: Има нарушения в цялата процедура по възстановяването
Сн.: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обяви, че ще бъде подаден иск решение за имот в Бистрица да бъде обявено за нищожно.
"Заедно със Столична община ще подадем иск решение на поземлената комисия в Панчарево за имот в село Бистрица да бъде обявено за нищожно", е заявила министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова относно работата и взаимодействието между поземлените комисии и общинските администрации, съобщават от пресцентъра на министерството, цитиран от БТА.

Министър Танева е припомнила, че възстановяването на имота върху бившето заведение "Цумчето" е извършено от поземлената комисия през ноември 2012 г.

Десислава Танева е обяснила, че след подаден сигнал от кмета на София, Инспекторатът на МЗХ е започнал проверка по случая. "Проверена е цялата процедура, както и всички документи от 1992 г. до 2012 г.

Компетентният орган установи, че има нарушения в цялата процедура по възстановяването. Някои от документите, издавани от различни служби, не отговарят на съответните законови актове и нормативна уредба към момента на издаването им. Докладът ще бъде изпратен в Прокуратурата", е заявила Танева.

Министър Танева е припомнила още, че именно поради подобни пропуски в работата на поземлените комисии, през 2015 г. беше променен Законът за собствеността и ползването на земеделски земи.

"Изменението даде право министърът да упражнява административен контрол върху решенията на комисиите. Министърът може да отмени решение в срок от три години след постановяването му", е посочила Танева.

Тя е отбелязала, че за имота в Бистрица сроковете са изтекли, затова единствената правна защита на обществения интерес е подаването на иска и обявяване на решението за нищожно.

Министър Танева съобщи, че е назначена комисия, която дисциплинарно да уволни директора на Общинската поземлена комисия в Панчарево, който е заемал същата длъжност и през 2012 г.

"Освен директорът, в порочната процедура са участвали още двама служители. Единият ще бъде отстранен от работа, а на другия не можем да наложим административни или дисциплинарни мерки, тъй като към момента е в отпуск по майчинство", е посочила още Танева.


Премиери

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Всички премиери »

12 картини - изложба живопис на Хинко Хинков

Галерия ТЕА АЛБА, ул. Янтра 25

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК