Кметът санкционира фирмите за непочистен сняг

stat 09:20  |  11 януари 2017 | | / Таня Тодорова /  
Снегорини разчистват булевард ”Цариградско шосе” Снегорини разчистват булевард ”Цариградско шосе”
Сн.: БТА

“Няма да бъде платено за почистването на “Цариградско шосе” във вторник вечерта”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг.
Големите булеварди в столицата са изчистени, но вчера снеговалежът беше изключително интензивен, затова някои улици не бяха изчистени своевременно. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция, цитирана от Нова телевизия.

"Искам да уверя, че ще наложим санкции на фирмите за местата, където не е изчистен снегът. Столична община ще плаща само за реално свършена работа", каза още тя.

Фандъкова подчерта, че все пак известно забавяне е нормално заради сложната обстановка и фактът, че снегът във вторник вечер заваля обилно точно в час пик и трафика. Кметът обяви, че тротоарите на улиците се чистят по график.

Тя припомни, че чистенето пред жилищните блокове остава отговорност на гражданите.

В момента няма информация за столични квартали без електричество, а аварийните екипи работиха през цялата нощ и ще продължат в този режим, каза Фандъкова.

"Най-важното е, че успяваме да запазим града проходим при зимни условия дори в крайните квартали", добави столичния кмет.

Спирките на градския транспорт са обработени към момента, обяви още тя. По думите й градският транспорт се движи нормално навсякъде към този час на деня.

"Обработени са и общинските пътища в районите "Кремиковци, Панчарево, Нови Искър, както и пътищата за Витоша, "Златните мостове“ и "Алеко“.

"Очакваме следобяд отново да се възстанови снеговалеж. Тогава приоритетно ще се работят трасетата на градския транспорт. Усложнена зимна обстановка с ниски температури. Умолявам всички шофьори и пешеходци да бъдат много внимателни, да се движат съобразно зимните условия“, подчерта тя. По думите й в Кризисните центрове тази нощ са нощували 205 човека.


Премиери

Болшой

Болшой

Млада балерина се бори да получи роля в балетен спектакъл в прочутия московски "Болшой театър”....

Малък голям живот

Малък голям живот

В един илюзорен свят, норвежки учен намира решение за пренаселването на Земята - смалява хората...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант "Вятърните Мелници"

Почитателите на месни ястия ще похапнат първокласно приготвено св ...

Клуб/Бар на деня

image

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК