Бременните дами пътуват със значки в метрото

stat 14:46  |  17 февруари 2017 | | / Таня Тодорова /  
Бременните могат да вземат значка от касите на метрото Бременните могат да вземат значка от касите на метрото
Сн.: БТА

Начало на кампанията “Бебе на борда“ дадоха кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Втора САГБАЛ “Шейново“ Румен Велев, в столичното метро.
"Бебе на борда" е съвместен проект на болница "Шейново" Столичната община, "Метрополитен" и Angel Baby, който има за цел да осигури безопасност и комфорт на пътуване на бъдещите майки и да провокира повече разбиране към тях.

Бременните могат да вземат значка и книжка с важна информация за бременността от касите в метрото. Така другите пътници ще бъдат по-внимателни и ще направят място за сядане.

Идеята за инициативата е на екипа на д-р Велев от "Шейново". "Видях снимка, на която преди години Кейт Мидълтън е с подобна значка, а на фона й е английското метро. Тогава се разтърсихме защо това е направено", разказа директорът на лечебното заведение.

Попаднахме на едно изследване, което показва, че голяма част от бременните жени, пътуващи с метрото се чувстват много неудобно да си поискат място, а английските джентълмени биха отстъпили на бременните, само ако бъдат помолени, каза Велев.

Той и екипът му решават да разширят идеята със създаването на книжка с полезни съвети за бременни от пътуването в градския транспорт до информация за целия период на бременността.

Велев е на мнение, че всички пътуващи трябва да се отнасят с грижа и внимание към бременните в градския транспорт.
Значките могат да помогнат, посочи Велев и допълни, че все пак мъжете трябва да бъдат кавалери и да отстъпват място на всички жени.

Кметът Фандъкова подкрепи инициативата и съобщи, че в двете общински АГ болници /"Шейново" и "Света София"/, както и в родилното отделение на Втора АГ болница от началото на годината до снощи са се родили 772 бебета.

"Това ни радва. Всички тези жени, всички бъдещи и настоящи майки, имат нужда от подкрепата на обществото. Затова подкрепихме кампанията "Бебе на борда" - тя няма нужда от голямо финансиране, а от голяма подкрепа, посочи кметът Фандъкова.


Премиери

Колибата

Колибата

По едноименния християнски роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг. След отвличането...

Прикрита страст

Прикрита страст

Историята на американската поетеса Емили Дикинсън (1830 - 1886) от ученичка до зрелите й години...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Black Hawk Bar

Black Hawk Club се намира в полите на планина Витоша. Има страхот ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК