Бременните дами пътуват със значки в метрото

stat 14:46  |  17 февруари 2017 | | / Таня Тодорова /  
Бременните могат да вземат значка от касите на метрото Бременните могат да вземат значка от касите на метрото
Сн.: БТА

Начало на кампанията “Бебе на борда“ дадоха кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на Втора САГБАЛ “Шейново“ Румен Велев, в столичното метро.
"Бебе на борда" е съвместен проект на болница "Шейново" Столичната община, "Метрополитен" и Angel Baby, който има за цел да осигури безопасност и комфорт на пътуване на бъдещите майки и да провокира повече разбиране към тях.

Бременните могат да вземат значка и книжка с важна информация за бременността от касите в метрото. Така другите пътници ще бъдат по-внимателни и ще направят място за сядане.

Идеята за инициативата е на екипа на д-р Велев от "Шейново". "Видях снимка, на която преди години Кейт Мидълтън е с подобна значка, а на фона й е английското метро. Тогава се разтърсихме защо това е направено", разказа директорът на лечебното заведение.

Попаднахме на едно изследване, което показва, че голяма част от бременните жени, пътуващи с метрото се чувстват много неудобно да си поискат място, а английските джентълмени биха отстъпили на бременните, само ако бъдат помолени, каза Велев.

Той и екипът му решават да разширят идеята със създаването на книжка с полезни съвети за бременни от пътуването в градския транспорт до информация за целия период на бременността.

Велев е на мнение, че всички пътуващи трябва да се отнасят с грижа и внимание към бременните в градския транспорт.
Значките могат да помогнат, посочи Велев и допълни, че все пак мъжете трябва да бъдат кавалери и да отстъпват място на всички жени.

Кметът Фандъкова подкрепи инициативата и съобщи, че в двете общински АГ болници /"Шейново" и "Света София"/, както и в родилното отделение на Втора АГ болница от началото на годината до снощи са се родили 772 бебета.

"Това ни радва. Всички тези жени, всички бъдещи и настоящи майки, имат нужда от подкрепата на обществото. Затова подкрепихме кампанията "Бебе на борда" - тя няма нужда от голямо финансиране, а от голяма подкрепа, посочи кметът Фандъкова.


Премиери

Дъвка за балончета

Дъвка за балончета

Биляна и Калин се срещат случайно след двайсет и пет години, за да си спомнят първата любов,...

120 удара в минута

120 удара в минута

"120 Beats Per Minute": История, посветена на борбата със СПИН и гей-активизма в началото на...

Всички премиери »

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Къщата с часовника

Непосредствената близост на ресторант „Къщата с часовника” до бив ...

Клуб/Бар на деня

image

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК