”Стажове”: Най-голямо е търсенето на инженери

stat 09:38  |  4 април 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Изложението се провежда в Техническия университет в София Изложението се провежда в Техническия университет в София

Изложение "Стажове" на работодателски фирми започна днес в Техническия университет в София. В него участват. Най-голямо е търсенето на инженери.
В изложението участват 75 фирми, които на място осъществяват контакт със студентите и ги канят на стаж или направо ги взимат на работа.

На откриването на изложението присъства и просветният министър проф.Николай Денков, според когото е необходимо засилване на обучението по математика в средното училище, за да може повече дванайсетокласници да влизат в технически специалности.

Министърът каза още, че са увеличени бройките и средствата за Техническите университети за следващата учебна година, тъй като има голямо търсене на пазара на инженери.

Според ректора на Техническия университет проф. Георги Михов - инициативата "Стажове" е много полезна за Университета, тъй като е първият контакт на студентите с бизнеса.

Търсят се студенти от всички курсове - от първи до пети, каза още ректорът, като стажовете са между 1 и 2 месеца. Заплащането е средно 500 лева, но може да достигне и над 1000. Много от стажантите остават на работа в фирмите.


Според Цветозар Раински, студент 3 курс Електротехника тези стажове помагат на това, което учат да го видят на практика и да може след това да го разбират по-добре.

"Ние не предлагаме стажове, предлагаме направо работа за инженери, предлагаме "сървиз деск", което е първия контакт с клиентите, имаме над 30 отворени позиции в момента", каза Бранимир Чакъров, представител на IT- фирма.
Фирмата му работи по студентски програми, набира кандидати направо от Университета.

На 6 април изложението "Стажове" ще се състои във филиала на Техническия университет в Пловдив. За него до момента около 40 работодатели са заявили желание за участие.


Премиери

Последното лице

Последното лице

Рен (Шарлийз Терон) е лекар, активист и ръководителка на агенция за международна хуманитарна...

Трансформърс: Последният рицар

Трансформърс: Последният рицар

a.k.a. "Transformers 5": Два вида са във война помежду си - единият е от плът, а другият от...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Добро

Създадохме три от най-добрите заведения в София, които сега позна ...

Клуб/Бар на деня

image

Piano Bar Braga

Богато разнообразие на напитки, качествено обслужване, уютна обст ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК