Ремонтът на ”Граф Игнатиев” в София се отлага

stat 10:29  |  19 май 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Ремонтът на улица ”Граф Игнатиев” трябваше да зопочне през юни Ремонтът на улица ”Граф Игнатиев” трябваше да зопочне през юни
Сн.: Bulphoto

Основният ремонт на ул. “Граф Игнатиев” в София се отлага и вероятно няма да стартира тази година.
Причината е, че Столичната община спря две от обществени поръчки за мащабния ремонт на центъра заради пропуски в документацията, съобщи сайтът Клуб Z.

Става въпрос за поръчките за пълния ремонт и обновление на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите му площади "Гарибалди" и "Славейков", на околните централни улици, както и за обновлението на пространствата около храм-паметника "Св. Ал. Невски", пл. "Народно събрание", градинката "Кристал" и други.

Плановете за изгледа на част от улица "Граф Игнатиев" Двете поръчки са за над 50 млн. лв. общо и финансирането за тях се очакваше основно от оперативна програма "Региони и растеж" (2014-2020 г.).

Ремонтът на "Графа" според плановете на общината трябваше да започне през юни и да бъде готов в спешни срокове до края на годината, за да посрещне българското председателство на Съвета на ЕС. Сроковете за прекратените поръчки бяха от 6 месеца до 450 дни - за да може част от дейностите да са готови до 1 януари 2018 г.

Процедурите са спрени със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова, а в мотивите се посочва, че е “необходима съществена промяна на някои от техническите характеристики на основни материали, подлежащи на оценка съгласно методиката, а направеното изменение би довело до промяна на кръга от заинтересованите да участват в процедурата лица”.

“Надявам се, че ще успеем да започнем ремонта на ул. “Граф Игнатиев” тази година. По-важното обаче е процедурите да бъдат изрядни и след като сме установили пропуск, той да бъде отстранен. Това е важно и за хората, защото става дума за материалите, които ще се използват. Освен това ремонтите ще се правят с европейски средства и може да ни бъде наложена финансова корекция”, обясни Фандъкова.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пък уточни, че до 14 дни процедурите ще бъдат обявени отново. Ставало дума за няколкостотин страници изисквания и се налагало някои архитектурни детайли да бъдат изчистени.


Премиери

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Всички премиери »

12 картини - изложба живопис на Хинко Хинков

Галерия ТЕА АЛБА, ул. Янтра 25

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК