Дете поиска с репортаж кмет да оправи площадка

stat 10:09  |  19 юни 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
0-годишно дете поиска кмета на общината да оправи площадката му 0-годишно дете поиска кмета на общината да оправи площадката му
Сн.: bTV Media Group

10-годишно дете направи видео на площадка в квартала му и го прати до кмета на столичния район "Триадица" с молба да я оправи.
В импровизирания му репортаж 10-годишният Денис показва мръсотията, боклуците и състоянието на детския кът. Недоволен от условията за игра пред блока, той прави клип с телефона си.

„Ето тук люлките - вижте ги... изпочупени са. Няма никакви люлки. Тука на пързалката няма нищо. Тука е изпочупено. Там изпочупено. Затова искаме да ви изпратим Това видео, уважаеми господин кмет, за да вземете работници, които да направят тия люлки”, коментира той.

Това не е първият проблемен клип, който прави младият репортер. Не крие, че работата му е напрегната. „Имам чувството, че камерата е някакво дуло на оръдие и аз точно гледам него - в дулото. И си мисля, че всеки момент ще изскочи нещо оттам – гюле”, сподели Денис пред bTV.

Той е продуциран лично от майка си - Десислава.

"Ние трябва да показваме на децата как да се борят. Да се чувстват свободни да изразяват мнение навсякъде и да не се тревожат от това, че някой ще ги спре, защото няма кой да те спре, ако ти искаш да постигнеш целите си”, коментира тя.

Оказва се репортажът стига, където трябва. Кметът на район "Триадица" Николай Терзиев и екипът му приема Денис.

Инж. Николай Терзиев е категоричен, че градинката определено не е в добро състояние.

"Имаме още няколко междублокови пространства с опасни съоръжения, които ще бъдат премахнати и подменени с нови. Тези, които могат да се поправят ги поправяме. Тези, които ги видях няма как да се поправят, те са и морално остарели. Те ще бъдат подменени с нови”, коментира бъдещите мерки кметът.

Архитект Стоянка Гигова добави, че ще се монтират 50 кошчета и в тази градинка, в която вероятно ще бъдат премахнати старите съоръжения.

Общинарите отправиха и предложение към Денис. „Аз искам от тебе, ако си съгласен естествено, да ни сътрудничиш. Да ни уведомяваш бързо за неща, които си забелязал”, каза кметът.

Денис разбира се пое отговорността и обеща да помага с каквото може.Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

Кинофестивал за алтернативни начини на учене

Център за култура и дебат „Червената къща“, Чешки културен център

Ресторант на деня

image

The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

Клуб/Бар на деня

image

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК