Дете поиска с репортаж кмет да оправи площадка

stat 10:09  |  19 юни 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
0-годишно дете поиска кмета на общината да оправи площадката му 0-годишно дете поиска кмета на общината да оправи площадката му
Сн.: bTV Media Group

10-годишно дете направи видео на площадка в квартала му и го прати до кмета на столичния район "Триадица" с молба да я оправи.
В импровизирания му репортаж 10-годишният Денис показва мръсотията, боклуците и състоянието на детския кът. Недоволен от условията за игра пред блока, той прави клип с телефона си.

„Ето тук люлките - вижте ги... изпочупени са. Няма никакви люлки. Тука на пързалката няма нищо. Тука е изпочупено. Там изпочупено. Затова искаме да ви изпратим Това видео, уважаеми господин кмет, за да вземете работници, които да направят тия люлки”, коментира той.

Това не е първият проблемен клип, който прави младият репортер. Не крие, че работата му е напрегната. „Имам чувството, че камерата е някакво дуло на оръдие и аз точно гледам него - в дулото. И си мисля, че всеки момент ще изскочи нещо оттам – гюле”, сподели Денис пред bTV.

Той е продуциран лично от майка си - Десислава.

"Ние трябва да показваме на децата как да се борят. Да се чувстват свободни да изразяват мнение навсякъде и да не се тревожат от това, че някой ще ги спре, защото няма кой да те спре, ако ти искаш да постигнеш целите си”, коментира тя.

Оказва се репортажът стига, където трябва. Кметът на район "Триадица" Николай Терзиев и екипът му приема Денис.

Инж. Николай Терзиев е категоричен, че градинката определено не е в добро състояние.

"Имаме още няколко междублокови пространства с опасни съоръжения, които ще бъдат премахнати и подменени с нови. Тези, които могат да се поправят ги поправяме. Тези, които ги видях няма как да се поправят, те са и морално остарели. Те ще бъдат подменени с нови”, коментира бъдещите мерки кметът.

Архитект Стоянка Гигова добави, че ще се монтират 50 кошчета и в тази градинка, в която вероятно ще бъдат премахнати старите съоръжения.

Общинарите отправиха и предложение към Денис. „Аз искам от тебе, ако си съгласен естествено, да ни сътрудничиш. Да ни уведомяваш бързо за неща, които си забелязал”, каза кметът.

Денис разбира се пое отговорността и обеща да помага с каквото може.


Премиери

Честита смърт

Честита смърт

От режисьора на "Паранормална активност: Маркираните" (2014) и от продуцента на "Джезабел",...

Геобуря

Геобуря

В бъдещето технологията, която контролира времето, контролира и света. Светът ще преживее бурни...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Арменски ресторант Egur Egur

Менюто е фокусирано върху избрани ястия от арменската кухня, приг ...

Клуб/Бар на деня

image

Magnito пиано бар

Разположено в две зали с размери на помещенията, едната парти зал ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК