Уволненият директор за курсовете в СМГ

stat 19:19  |  8 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Уволненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов още не е получил заповедта си Уволненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов още не е получил заповедта си
Сн.: БНТ

Четвърти ден не мога да получа заповедта си за уволнение като директор на Софийската математическа гимназия, за да я обжалвам.
Това заяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА уволненият директор на СМГ Антони Стоянов.

"Моето желание е на 100 процента да обжалвам заповедта си за уволнение, която е от 37 страници", допълни той

Той разказа за училищното настоятелство организира курсове по математика за ученици и настоятелството събира от родителите по 180 лева за 30 учебни часа на курс, който е в събота и неделя, а ако е през седмицата - 240 лева, с по-маломерни групи.

Според него "това е нещо много хубаво, но, ако бъде направено по правилния начин, дори, ако трябва да се направи, някакъв специален параграф или закон".

По думите на Стоянов годишно оборотът от курсовете е около 1 милион лева, според данните от училищното настоятелството, като 200 000 - 300 000 лева остават в самото настоятелство, като се използват за "идеални цели". Тези "идеални цели" са за състезания на учениците в България и за подобряване на материално-техническата база в СМГ, обясни Стоянов.

"В управленските органи на настоятелството на СМГ има десет човека, а четирима от тях са учители, които активно участват във воденето на курсове и получават много добри пари", коментира Антони Стоянов.

Той отбеляза, че това е конфликт на интереси и го е казвал не един път, но като директор на СМГ, според устава на настоятелството, не е имал право на реален глас.

"Тези четирима учители са вързани с председателя на училищното настоятелство, която е майка на дете, което учи в класа на учителката Петя Тодорова". Тя беше уволнена от Антони Стоянов, защото уронила престижа на СМГ с участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру".

"Петя Тодорова е вторият член на Управителния съвет, а другите колеги - Илиана Цветкова, Румяна Караджова и Явор Минков, реално контролират, на 100 процента, дейността на настоятелството", заяви уволненият директор на СМГ.

В Софийската математическа гимназия има курсове по математика и по български език за ученици и те се водят от около 30 учители или това е една трета от всички учители в училището, каза уволненият директор. От 2006-2007 г. курсовете се водят през училищното настоятелство, а аз съм директор от пет-шест години, обясни Стоянов.


Премиери

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Всички премиери »

12 картини - изложба живопис на Хинко Хинков

Галерия ТЕА АЛБА, ул. Янтра 25

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК