281 повдигнати пешеходни пътеки има в София

stat 13:17  |  12 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Йорданка Фандъкова взе участие в кампанията ”Убий скоростта, спаси дете!” с боядисване на пешеходна пътека Йорданка Фандъкова взе участие в кампанията ”Убий скоростта, спаси дете!” с боядисване на пешеходна пътека
Сн.: БТА

До този момент на територията на СО има 281 повдигнати пешеходни пътеки, само тази година изградихме нови 80 такива пътеки.
Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Дякон Игнатий“, с което бе даден стартът на кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден.

"Голям привърженик съм на повдигане на пешеходните пътеки навсякъде, където е възможно и необходимо“, посочи тя.

Фандъкова посочи, че около 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени.

„Възложих да се възстановят и огради, парапети и колчета, там където са повредени през годината“, обясни тя и подчерта, че Столичната община има задачата да обезопасява зоните и районите особено около училищата и детските градини.

„Благодаря на „Пътна полиция“, както винаги на 15 септември разчитам на тях, че ще бъдат достатъчно активни, за да можем да насочваме движението“, коментира Йорданка Фандъкова.

„Знаем, че движението в София е натоварено, особено на този ден. Надявам се повечето родители и деца да използват градски транспорт или тези, които живеят близо да отидат пеша до училищата. Тези, които са с автомобили трябва да внимават“, посочи тя.

Инициативата „Убий скоростта, спаси дете“ е насочена към всички шофьори и хората, които трябва да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца. Всяко невнимателно действие може да доведе до инцидент с дете, каза още  кметът.

„Да се надяваме, че всички ще си припомнят, че 15 септември е особено рискова дата от гледна точка на движението в града. Децата все още са във ваканционно настроение и не са достатъчно внимателни“, отблеза Йорданка Фандъкова.


Премиери

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Всички премиери »

12 картини - изложба живопис на Хинко Хинков

Галерия ТЕА АЛБА, ул. Янтра 25

Съвременна живопис - 2017

Арт център Банкя, гр. Банкя

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК