”Направи си сам” пешеходна пътека в ”Овча купел”

stat 09:22  |  13 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Жители на „Овча купел” сами си направиха пешеходна пътека и „легнали полицаи Жители на „Овча купел” сами си направиха пешеходна пътека и „легнали полицаи
Сн.: bTV Media Group

Жители на „Овча купел” сами си направиха пешеходна пътека и „легнали полицаи".
До това се наложи да прибегнат жителите на блок в столичния ж.к. „Овча купел” заради огромния трафик по намиращата се отпред улица „Кукуряк” и бездействието на общината – въпреки огромното количество подадени жалби.

"След затварянето на бул. „Линкълн” с цел строителство на метрото (което всички адмирираме и подкрепяме), по необясними причини другите два булеварда бяха затворени за ремонти”, разказа пред bTV Йордан Илиев, който живее в блока.

По думите му автомобили са започнали да минават отпред с изключително висока скорост без от общината да е въведена каквато и да е организация на трафика.

Така хората взели нещата в свои ръце, купили материали и сами изградили съоръжения за ограничаване на скоростта. Тогава, за тяхна изненада, общината реагирала светкавично и на място дошли 3 патрулки и екип на инспектората.

Димитър Петров от СО каза пред bTV, че случаят се разглежда от експерти и самоделните „легнали полицаи” и пешеходна пътека не могат да останат в този си вид – или ще бъдат преправени и сигнализирани, или, ако се прецени, че няма нужда от тях, ще бъдат премахнати.

Междувременно вчера кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че до този момент на територията на общината има 281 повдигнати пешеходни пътеки, като амо тази година са изградени нови 80 такива пътеки.

"Голям привърженик съм на повдигане на пешеходните пътеки навсякъде, където е възможно и необходимо“, посочи тя.


Премиери

Райско кътче в ада

Райско кътче в ада

Черна комедия за объркани хора, взимащи грешни решения в наглед идилична общност през 50-те...

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Всички премиери »

Ресторант на деня

image

Ресторант Modera

Обзаведен по всички правила на фън-шуй практиката за добра хармон ...

Клуб/Бар на деня

image

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК