61 камери наблюдават ”Женския пазар”

stat 14:59  |  13 септември 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Йорданка Фандъкова и началникът на отдел „Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров Йорданка Фандъкова и началникът на отдел „Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров
Сн.: БТА

На територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова

Кметът присъства на откриването на приемна и офис на Трето Районно управление на СДВР на "Женския пазар" в столицата, предаде "Фокус".

Столичният кмет каза още, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв от страна на СДВР.

"От няколко години работим и променяме средата на едно от знаковите места на София, което се беше превърнало в символ на ужас за хората, които живееха и минаваха от тук. След като направихме цялостната реконструкция на "Женския пазар", започнахме да влагаме огромни усилия по отношение на сигурността и на чистотата.

Директорът на "Женския пазар" има много важни задачи, които контролираме заедно със Столичния инспекторат. Задачата е именно по опазване на чистотата и по изграждане на система за сигурност", каза още Фансъкова.

"Досега имаме изградени 110 приемни на територията на всички райони на Столична община", заяви още Фандъкова.

"Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях да има приемни, защото постоянното присъствие на полицаите е достатъчно респектиращо. Пазари "Възраждане" осигуриха помещението, оборудваха го с 3 работни места", обясни Фандъкова.

По време на откриването на офиса, стана ясно, че той ще работи от 08.30 до 17.30 часа, като при усложнена обстановка центърът ще работи и през съботните и неделни дни.

"Продължаваме да си сътрудничим с кмета на район "Възраждане", за да върнем на това място стария блясък. Това на практика е най-добре запазения район от гледна точка на Стара София, но в същото време сградите са в лошо състояние и трябва да направим всичко възможно наистина да върнем блясъка на този квартал и старите къщи", посочи Фандъкова.Премиери

Матилда

Матилда

"Matilda", "Mathilde": Любовта между руския император Николай Втори (Ларс Айдингер) и...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

Кинофестивал за алтернативни начини на учене

Център за култура и дебат „Червената къща“, Чешки културен център

Ресторант на деня

image

The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

Клуб/Бар на деня

image

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК