Изложение предлагат работа на млади специалисти

stat 09:00  |  12 октомври 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
82 компании участват в изложението в Интерпред 82 компании участват в изложението в Интерпред
Сн.: Dir.bg

8-то издание на „Дни на кариерата“ – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг събира рекорден брой изложители днес в Интерпред - СТЦ София.
Изложението дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии и телекомуникациите да се срещнат с компаниите – лидери в секторите IT, комуникации и аутсорсинг – и да открият своето ново работно място или възможност за стажантска програма.

"Тази година се записаха рекорден брой компании, което показва желанието на тези компании да привличат млади хора към екипите си. 82 са компаниите в София, а изложението продължава в Пловдив и във Варна", каза по БНР Велина Андонова, която е един от организаторите на форума.

Тя допълни, че според официалната статистика до 29 години, хората, които са в IT сектора, получават два пъти средното за годината възнаграждение, а тези, които са до 39 години, стъпват на над три пъти средното за страната.

Дни на кариерата и в ТУ

На 17 и 18 октомври за дванадесета поредна година в Техническия университет в София също ще се състои изложение на работодатели "Дни на кариерата", съобщиха от висшето училище.

Над 110 са компаниите и организациите, които са заявили желание за участие в изложението. Те ще представят своята дейност пред студентите и преподавателите и ще предложат свободните си стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти.

Фирмите, които ще участват, са от областта на телекомуникациите, информационните и компютърните технологии, машиностроенето, енергетиката, авиационната техника.

Изложението на работодатели "Дни на кариерата" е от особена важност за младите хора в университета, защото дава възможност на студентите да разгърнат потенциала си, да направят своя "старт" в професионалния си опит и да планират кариерното си развитие, посочват от ТУ.

Официалното откриване на изложението е на 17 октомври от 10.00 часа, в централното фоайе на 12-и учебен корпус на Техническия университет в София.

Изложението ще гостува на 19 октомври във филиала на Техническия университет - в Пловдив.Премиери

Матилда

Матилда

"Matilda", "Mathilde": Любовта между руския император Николай Втори (Ларс Айдингер) и...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

Кинофестивал за алтернативни начини на учене

Център за култура и дебат „Червената къща“, Чешки културен център

Ресторант на деня

image

The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

Клуб/Бар на деня

image

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Избери категории:СПРАВОЧНИК